onsdag 6 januari 2010

MiG-3 är klar!

Så är den äntligen färdig för att ställas i skåpet eller på någon tävling framöver. Har haft lite jobbigt med ena raketstället som sprack i borrningen till ena avfyringskabeln och den korta radioantennen som vägrar att bli rak. Ska försöka hitta en lösning på att sträcka den något...hrmm. Annars är den vädrad och beväpnad. Eftersom att det "bara" tog två veckor att få den klar så blir det nog fler av denna modell fast i andra mönster och färger...fyra till :-)

På sidan av kroppen står det en slogan med texten "Za partiy bolshevikov" ("For Bolshevik party"). Individnr IAP 122. Vnukovo, februari 1942.





På Mathias fråga - på forumet Absolute Astronomy diskuterade man just raketen RS-82 vad gäller skjutavstånd, mål och träffsannolikhet. På 500m och 186st raketer så träffade 1,1% en stridsvagn och 3,7% träffade en kolonn med stridsvagnar. RS-82 användes främst mot jaktflyg och bombflygplan medans RS-132 (23kg) mot markmål. Där finns massor att läsa om nästan allt.

4 kommentarer:

Mathias Andersson sa...

Tack för svaren! Jaså! 4 till! Har du redan nu bestämt hur de ska målas? Den här vita är riktigt cool. Speciellt tycker jag om sotet från avgasrören och kanonpiporna! Snyggt och snabbt jobbat!

Niklas sa...

Riktigt snygg blev den! Tycker du fått till vädringen bra, snyggt med smutsen vid vänster vingrot. Lite synd bara på antennen, den förstör helheten lite.. :(

Själv har jag inte fått nåt byggt, har blivit smällförkyld, så det får vänta lite. Saknar orken...

Lasse sa...

Tack gubbar :-)!!
Vill ni se vilka förebilder som är tilltänkta så kan jag lägga ut bilder på de olika individerna..!?

Vad det gäller antennen så har jag redan en bra idé. Om ni tittar på teckningen vi toppen av fenan så går faktiskt antennerna ihop lite innan infästningen i just fenan. Där har jag möjlighet att "klämma ihop" linorna, men jag vet inte hur man limmar metall och metall. Har ni några förslag. CA-lim fungerar inte kan jag säga.

Niklas sa...

Jaa, bilder på dina tilltänkta vill vi absolut se!! :D

Funkar inte CA på metall!? Det var ju märkligt.. Ett annat tips kan vara nåt som heter lycratråd, eller nåt i den stilen. Finns nog hos syaffärer. Den ska tydligen vara lite elastisk, och sträcker sig om man värmer försiktigt under den. Frågan har ställts tidigare på Stockholms-forumet, kolla lite där, eller fråga igen. Det är det bästa förslaget jag kan komma på..