torsdag 25 februari 2010

Nu är day-glo på plats

Målade vitt igår kväll och nu ikväll har jag "experimenterat" med Vallejo för första gången...

Grundmålade med Tamiya XF-2 White och behövde egentligen inte lägga på så mycket vitt som jag gjorde, men jag har lurat mig själv ett par gånger tidigare...hrmm!
Jag kontrollerade att tejpningen satt som den skulle sen var det bara att blanda Vallejo's 733 Orange Fluo deras 524 Thinner. Model Color var riktigt tjock och måste spädas med tinner vilket inte Model Air behöver. Återigen tunna lager för att få färgen att bli lite fläckig - bara för att få lite vädringseffekt. Nu ska färgen få torka över natten sen ska jag ta och fila bort färgkanten mot fd tejpen med den finaste nagelpolishfilen. Vingframkanter står på tur att målas i morgon också...




6 kommentarer:

Elias sa...

Vilken fart! Och snyggt blir det också. Du uppdaterar ju nästan snabbare än det tar för mig att ta mig till byggbordet ;)

Gillar resultatet med färgfälten, tycker att modellen får mer liv på något sätt än om det hade varit ett enda stort fält.

Med denna farten tror jag att du utan problem hinner till Open.

Niklas sa...

Det där blev snyggt Lasse, riktigt snyggt!

Dock ser det ut som det gula på nosen läckt igenom lite bakåt, eller är det bara en synvilla..?

Lasse sa...

Jag kämpar på för allt vad jag orkar för att hinna. Det är mycket målning kvar innan den är klar...
Tack för alla kommentarer och påhejande :-)

Den nedre gula noskåpan är kortare än den övre. Jag förstår vad du menar och håller med om att det inte ser riktigt rätt ut.

Det blev en rätt bra effekt med de randiga fälten...det har du rätt i Elias.

Lasse sa...

F-n du hade rätt Niklas...

Jag gick ut och tittade på modellen stället för på det suddiga fotot. Jag visste att det skulle skilja mellan noskåporna men det var ju tvärtom...

På höger sida har tejpen hamnat rätt!

Tusen tack för den lilla detaljen...men ack så viktig. det är ju superbra med bloggandet och skarpögda vänner...

Mathias Andersson sa...

Den ser jäkligt cool ut i det camouflaget! Håller med om att ränderna i day-glo fälten förhöjer intrycket på modellen enormt!

Niklas sa...

Det var så lite så! :)

Men som Elias säger, dom där day-glo-fälten gör hela skillnaden! Så mycket mer liv i kärran!! Den blir kanonsnygg, precis som 212:an...! :)