tisdag 30 december 2008

Öken-kamo

Mycket "snirklande" mellan sand- och brunfärgen gjorde att jag valde bort tejp och häftmassa. Det skulle ta alldeles för mycket tid och resultatet skulle inte vara garanterat bättre...tror jag!? Började först med sandfärgen, ritade ut mönstret med blyerts (tips: att rita med vit penna för att slippa måla över en så mörk linje) och lade sedan på med brunt. Gick på med sand igen för att få jämna kurvor och lagom med övergångsfärg till mörkt.

Nu i fortsättningen så ska jag köra på frihand när det är "tighta" mönster. Har lite bättringsmålning kvar utav det bruna sedan är ökenmålningen klar.

Började även att göra lite färgprov till Tp78:an. Tamyia X-6 är lite för mycket åt gamla "Televerksfärgen" och Humbrol 18 är nästan åt samma håll. Hittade en burk Precision-färg med Flygvapnets orginalnyans 227 Röd-orange"...med betoning på RÖD. Flygplanet kommer att se ut som ett brandflygplan.

Enligt boken "Kronmärkt" skall det vara W17 Orange eller 226. Just nu blandar jag i lite brunt och lite gult - spännande att se hur det blir. Ska upp till museét i Optand om en vecka för att fotografera. Återkommer med färgblandningen.

Inga kommentarer: