torsdag 25 november 2010

Lägesrapport på MiG-3 och Ju87

Det går sakta men säkert mot klarlacken...

Jag målade det grå igår och använde Gunzes RLM 02 Grau. Det är en konstig och obestämbar nyans av grått. Tyskarna hade den här färgen som "grundfärg" till det mesta inom Luftwaffe. Idag har jag fått på den gröna färgen och använde Gunzes RLM 82 Hellgrün med lite svart i. Jag läste i "Airbrushing and Finishing Scale Models" av Brett Green att detta ska var den färg som bäst efterliknar "Soviet upper surface green". Om man tittar extra noga så är de ryska stjärnorna på sidan och fenen övermålade (svag skuggning).

Nu återstår bara det vita på fenan och svart/rött på spinnern sen blir det klarlack och dekaler. Är det någon som har en massa tyska bokstäver i skala 1/72...jag behöver 3st av CT + SV. Annars får jag vänta tills det dyker upp nåt på ebay.

Även kanonerna till Stukan har fått lite färg. Först med Gunzes RLM 65 Hellblau över hela och sedan RLM 70 Schwartzgrün på...ja ni ser själva. Nu återstår det att måla med gunmetal eller nåt liknande...

2 kommentarer:

Rickard sa...

Visst är det kul att jobba med sprutan? Tycker du är duktig på att få till preshaden. Ser snyggt och lagom ut.
Ett förslag till Stuka kanonerna är att måla eldrören/piporna med Humbrols metallfärg som man kan borsta så att de bläker. Har du inte de färgerna kan du låna av mig=)
Ses om en stund!

Niklas sa...

Håller med Rickard, du är duktig på det här med pre-shade! Hinner du klart med dessa två i år? Ser ju onekligen hoppfullt ut! :)