onsdag 31 december 2008

Ponton-update

Årets sista blogginlägg... Har passat på att scratchbygga lite på pontonerna samtidigt som stag och staglinor håller på att härda fast på "Norseman". Återigen så är Björn K's "Flygplanritningar" ovärderliga. Tack vare ritningar och fotografier kan man återskapa det som modelltillverkaren missat eller utelämnat.

För att tillverka dränering- och luftningsventiler till pontonerna "skivade" jag Evergreen's 3mm rör och limmade på plats enligt ritningen. Slipade ner dessa till lövtunna skivor och limmade sedan dit små ventiler av smala sprue's. Slipade ner dessa till lagom "höjd".



Fortsatte med att bygga på med de fästena (5st/ponton) som roderlinorna ska löpa igenom och längst bak ett styrstag för roder och lina. Allt slipades ner till någorlunda skalenligt. Ska limma dit roderlinan precis innan jag ska prime-måla modellen.



Har även limmat dit de två stora stagen som håller rätt avstånd mellan pontonerna. Även staglinor i kors är på plats för att ge lite stabilitet mellan dessa två "små båtar". Och ett första färglager som ska komma fram när det slipas ner för att få fram lite slitage.

Nu blir det inte mer gjort på byggbordet 2008...vi ses en bit in på 2009!

Gott Nytt År plastbyggare!!

2 kommentarer:

Niklas sa...

Mycket roligt att se dina framsteg med Norseman:en, ser ut att bli riktigt bra, det där!

Kul att följa din jakt på den perfekta orangea färgen också, det kan kanske en annan ha nytta av i framtiden... ;)

Gott Nytt 2009!

Mathias Andersson sa...

Coolt med en ponton-kärra! Det är inte så ofta man ser såna. Bara att fortsätta på det nya året!
/AMA