söndag 14 december 2008

Basplatta del 5


Nu äntligen börjar det likna något...har lärt mig massor på vägen till en hyfsad basplatta. På bilden är det två halvfärdiga projekt som inom kort kan få vara med på någon modelltävling. AJS37:an "Johan 06"(penselmålad) började jag att bygga på för ca 10 år sedan, fick inte ordning på matt-lacken och gav upp.
Basplattan fick först en strykning med bara XF-19 Sky Grey och sedan en 50/50-mix med XF-59 Desert Yellow. Plattan var tvungen att ljusas upp lite så det grå/gula blev rätt bra. I många modelltidningar är betongplattan väldigt brun/gul vilket jag inte upplever att vi har på våra uppställningsplattor. I "bakkant" vädrade jag med XF-52 Dark Earth för att efterlikna lite jord som runnit ut från gräskanten (som snart ska limmas på plats). Sen åtestår lite taxningslinjer, oljespill och ytterliggare vädring av gräset.

4 kommentarer:

Mathias Andersson sa...

Ser ut att bli riktigt bra!
/AMA

Lasse sa...

Tackar!!

Är riktigt nöjd faktiskt! Saknar en del acryl-färger till målningen så nu det blir paus i bygget/målandet av basplattan.

Niklas sa...

Mycket fin platta du fått till! Ser fram emot att få titta på den på nästa möte. Kanske ett framtida tema? :)

Lasse sa...

Tack grabbar! Ingen dum idée med plattor/diorama som ett tema. Rickard B fick ju till och med pris för bästa...han borde kunna delge en del.