onsdag 28 december 2011

Två halvor blir en

Så har äntligen vingarna kommit på sina platser och halvorna har blivet ett stycke flygkropp! Nu börjar det likna flygplan och man får en hum om hur "stora" modellerna kommer att bli. det är inte mycket som skiljer Aardvarken och Raven just nu. Det blir fenan och antennerna i första hand som visar vad som är vad mellan jaktbombare och störare.

Skarven mellan halvorna där vingen är tänkt att vingen ska fällas in kommer att täckas över med tunn plasticard. Det är ett övre och ett nedre "skynke" som ska fästas. Återkommer i ett senare inlägg...

Nosdelarna är slipade och grundmålade. Nu ska det bara skapas lite mer liv i instrument och knappar och sedan en lättare vädring! Får se vad man hinner med innan året är slut!?

4 kommentarer:

Rickard sa...

Kul att se hur båda växer fram parallellt! Keep it up!

Lasse sa...

Det är kul att bygga två samtidigt. Fem är lite att ta i...erfarenhet!!!

Man lär sig på den ena och bättrar på den andra och tvärtom...svårt att förklara. Men det är som du säger - "de växer fram parallellt"!

Jag jobbar på motorerna just nu och försöker att skapa olika metallnyanser med Humbrol Metallic!
Inlägg framöver...

Classe sa...

Man kanske skulle ge sig på att bygga två liknande modeller samtidigt, ser kul ut. Men jag håller mig nog till två då och inte fem :-)

Lasse sa...

Du skulle kunna byggt båda din Spitfireplan som ett dubbelbygge. Inredning och grundmålning är ju i stort sett identiska tror jag!!

Det är bara att ge sin i dubbelbygget efter nyåret!