lördag 31 december 2011

Mitt bokslut 2011

2011 går mot sitt slut och dags att sammanställa byggåret...

Jag var ganska produktiv i början av året och hann klart massor inför 08-Open. Efter sommaren fanns det inte mycket byggtid på kvällar/helger och byggrytmen avstannade nästan helt.

Men under 2011 har jag faktiskt byggt både flyg och pansar, modernt och gammalt, helikopter, jet och propeller, både enmotorigt och tvåmotorigt.





2012 bådar gott med tanke på vad som står nära att bli klart. En liten försmak av vad som kommer:
J30 Mosquito
F-111F Aardvark
EF-111A Raven
MiG-37 Ferret
MiG-21F-13 Fishbed
Me262A-1a
Hkp11
M997 Ambulance Humvee
CV9040
Först nyårsfirande sen får se vad jag klarar av?!


Jag önskar alla Ett Gott Nytt Byggår 2012

onsdag 28 december 2011

Två halvor blir en

Så har äntligen vingarna kommit på sina platser och halvorna har blivet ett stycke flygkropp! Nu börjar det likna flygplan och man får en hum om hur "stora" modellerna kommer att bli. det är inte mycket som skiljer Aardvarken och Raven just nu. Det blir fenan och antennerna i första hand som visar vad som är vad mellan jaktbombare och störare.

Skarven mellan halvorna där vingen är tänkt att vingen ska fällas in kommer att täckas över med tunn plasticard. Det är ett övre och ett nedre "skynke" som ska fästas. Återkommer i ett senare inlägg...

Nosdelarna är slipade och grundmålade. Nu ska det bara skapas lite mer liv i instrument och knappar och sedan en lättare vädring! Får se vad man hinner med innan året är slut!?

lördag 24 december 2011

Inget byggt idag, men...


...jag tänkte önska er som tittar på SanModels-bloggen en riktigt

fredag 23 december 2011

Lasten är klar till Aardvarken

Det är kanske fel ordning att bli klar med vapenlasten först!?

Nedan följer steg för steg att få till GBU-10 Paveway I och AIM-9P till min F-111F Aardvark, samt några bilder som visar storleken och lite fakta. Det som återstår är några dekaler med text och gula streck. Återkommer med nya inlägg efter julfirandet...







torsdag 22 december 2011

Divisionsfärgen är BLÅ

En "liten" uppdatering på Mosquito-bygget...

Det var dags att bestämma mig för vilken märkning modellen skulle ha och det blev 2:a division/F1. Självklart då - propellerkåporna ska vara blå!
Grundmålade först med XF-19 Sky Grey på resindelarna, för attsedan lägga på en ordentlig XF-2 White underfärg. Den blå färgen är 4 delar X-4 Blue och 1 del X-2 White.




Nästa steg blir att limma propellerblad...

onsdag 21 december 2011

Några referensböcker...

Under min första period som modellbyggare (1980-95) köpte jag böcker och modeller för veckopengar, sommarjobbspengar och så småningom även del av lönen...och jag visste att jag "en dag" skulle ha nytta av mina inköp!!

Det är bara Squadron/Signal-boken som är köpt inför Aardvark- och Ravenbygget.

Mycket bra referensmaterial för detaljer vid scratchbygget, inre och yttre målning och som förslag till märkningsalternativ. Förmodligen har F-111:an varit en favorit för mig redan på 80-talet eftersom jag har sparat en hel del tidningsartiklar från modelltidningar också...




Bygget fortsätter och det kommer uppdatering om 111:orna efter julhelgen...

måndag 19 december 2011

Så här långt...

...har jag kommit på min Ferret!

Efter en heldag hos Rickard har jag fått gjort en hel del. Tack för fikat!!

Det är väl inte världens bästa modell att bygga men utmaningen kommer vid målningen :-)
I morgon ska det spacklas och slipas utav bara den...framför allt på undersidan och fenornas fäste på flygkroppen. Min cockpit kommer att vara ljusgrå men resten är...hysch!

söndag 4 december 2011

Lite scratchbyggt på 111:orna

Nu börjar plast- och plåtbitarna komma på plats i bägge modellerna...

Fotoetsbitarna kommer från Eduard(se nedan) och ska egentligen vara till Hasegawa-modeller men passar lika bra till Italeri istället för dekalerna som följde med i lådan.
Sedan fick jag scratchbygga bländskydd till både radar och instrumentbrädan. Några balkar på sidorna och lite annat. Stolarna kommer i ett eget inlägg...