onsdag 4 maj 2011

Första färgen av tre på CV9040B

Nu har jag påbörjat målningen av trefärgskamouflaget. Jag tycker inte att färgerna stämmer i Academys målningsbeskrivning. Efter tips och råd på Stockholmsforumet så beslutade jag för att köra efter recept på egen färgblandning.

Det ljusgröna är 1 del XF-58 Olive Green och 1 del XF-3 Yellow. En härligt limegrön nyans men det blir nog bra till slut när de andra färgerna läggs på...


Nu ska det tejpas...

tisdag 3 maj 2011

Flygmuseet i Kbely

Ett fint museum som ligger strax nordost om Prag. Det tar ca 20 minuter med Metron till Letnany och sedan en promenad på ytterliggare 20 minuter. Sedan ser man en MiG-21F längs med vägen och där är entrén. Museet slår upp portarna i slutet av april och stänger i oktober. Öppet tisdag till söndag mellan 10.00 och 18.00 och det är gratis inträde. Väl värt ett besök när man är i Prag.



















En trevlig hemsida att titta på är http://home.arcor.de/f111raven/ Där kan ni se bilder som är tagna 2002 och identifiera med mina...lycka till!

måndag 2 maj 2011

Modellbutiker i centrala Prag

Innan jag åkte ner var jag inne på IPMS Stockholms hemsida om modellbutiker i Europas storstäder och hittade länkar till nedanstående butiker.


Sedan var det bara att planera in ett kulturellt besök innan och restaurang efteråt så var det inga problem att få med min bättre hälft :-)


Första butiken blev MPM´s. Ett stort sortiment på flyg, ett mindre på fordon och ett fantastiskt urval av resin och fotoets. Jag visste inte riktigt i vilken ände jag skulle börja. Här får man inte plocka bland modellerna själv utan man ber snällt på att få titta på en modell sedan plockar de fram alla märken som tillverkar just den typen du söker. Mycket bra service, de pratar engelska och de accepterar kontokort...













Andra butiken blev BILEK som bara ligger ett kvarter(ca 200m) norr om MPM. Här var det en betydligt mindre yta och således färre antal modeller, men ändå välsorterat för alla byggare. Principen var det samma med att man inte själv fick gå och plocka bland modellerna. Ett visst problem uppstod eftersom att här pratar de inte engelska - så det blev till att peka och ändå prata engelska (min tjeckiska är rätt rostig). I denna butik tar de inga kort - så "cash is king". Det blev bara M163-vagnen här.













söndag 1 maj 2011

Hemma från weekend i Prag


...efter många mil i benen och mången öl i strupen är jag åter hemma. Förutom alla kulturella besök och sevärdheter så hittade jag två modellbutiker i centrala Prag samt ett flygmuseum strax utanför staden - dessa ska jag berätta om i kommande inlägg.

Några fynd som jag gjorde, priserna var något lägre än i Sverige men nu var det också rea på vissa modeller och böcker. Resväskan var den stora begränsningen...