tisdag 26 april 2011

Halkskydden är målade

Jag provar en ny variant...

När jag målar flyg brukar jag först måla kamouflaget och sedan maskera runt det som ska få en annan färg. Nu gör jag tvärtom...

Jag målade med Tamiya XF-67 Nato Green, lät det torka ett dygn och sedan gav jag mig på att kapa "ett antal bitar" av Tamiyatejp.


Nästa steg blir att måla grått över tejpen för att få en jämn färg och sedan börjar jag med det ljusgröna i trefärgs-kamouflaget...

måndag 25 april 2011

Bärhjulen målade

Den här bilden är suddig - det är inte fel på er syn...

...bilden är ordentligt uppförstorad när jag tog bild på andra jobb som är gjorda på vagnen - återkommer till dessa!

Nu har jag lagt på Humbrol Aluminium på bärhjulens kanter och på hela bandet. Gjorde lite genomsläpp av rostfärgen som jag målade tidigare. Nästa steg blir en wash från Promodeller....

söndag 17 april 2011

Primer på vagnen

Hela vagnen har fått ett lager med Tamiya XF-53 Neutral Grey. Jag valde en mörkare primer mot vad jag brukar använda på flygmodeller - jag kommer inte att preshada utan låter den grå färgen ge de tre kamofägerna en mörkare ton. Bärhjulen är nästa steg i målningen, jag ska måla aluminium på kanterna som om det har skavts bort med tiden. Banden har fått ett tunnt lager med Gunze H453 Rust och ska också behandlas med aluminium för att få fram den naturliga färgen igen.

Nu ska jag bara försöka komma fram till vilka färger som ska användas i trefärgskamot...!?

tisdag 12 april 2011

Snart dags för primer

Nu har jag limmat färdigt min CV9040B... Modellen är kompletterad med fotoets och resindelar från DToys som t.ex. kamouflagenätet bak på tornet, tillbehörskorgar med utrustning på tornet, rekyldämpare, skydd mellan torn och vapenvaggan, bandankare, skidställ med utrustning mm... Tack Rickard för kulsprutan i resin :) Nästa steg blir att måla klart bärhjul och band, maskera bort underredet och limma på sidoskärmarna!

söndag 10 april 2011

Testar att göra prismor på CV9040B

Den här helgen har det varit stilla på byggbordet - däremot har det studerats några modellböcker för pansarbyggen... Jag har provat en metod som jag hittade i Graeme Davidson's bok "Modelling the M113" ur serien Osprey Modelling. Jag började med att måla med Humbrol 56 Aluminium och lät det torka i ca 6 timmar. Sedan blandade jag ihop 50/50 av Tamiyas X-23 Clear Blue och X-25 Clear Green. Nästa steg blir att kapa bitar av Aizutejp och sätta på plats över prismorna. Sedan är det bara att börja med primerfärg och kamofärg.

onsdag 6 april 2011

Snart dags för målning...

...jag väntar bara på en målningsmask till huven från Hannants!
Kroppshalvorna passade "som handen i handsken" - och vingarna och stabben ännu bättre... ingen spackling över huvudtaget. Bara att slipa bort några märken efter limmet. Resindelarna (flapsen) är limmade på plats med Rocket superlim. De båda propellerkåporna kommer att målas separat och sedan limmas när allt är klart.

måndag 4 april 2011

Sittbrunnen klar!

Mosquitobygget fortsätter... Nu har jag kommit så långt att kroppshalvorna ska limmas ihop. Jag har dragit några extra ledningar av 0,2mm blytråd samt tillverkat bälten av 0,7mm Aizu-tejp och spännen av plasticard. Resten är ur lådan.

söndag 3 april 2011

Under två veckor i fjällen...

...så påbörjade jag ett nytt bygge! Det var lite jobbigt att ta med hela CV90-modellen på SAS-planet upp till Östersund så därför beslutade jag att ta med mig ett länge efterlängtat bygge - J30 Mosquito! På kvällarna kunde jag koppla av med lite kapande, spacklande, putsande och limmande. Hela sittbrunnen är färdig (lite målning kvar bara) och har sedan jobbat med vingarna och konverteringssatserna som jag köpte hos Rebell Hobby. Det är flaps och 4-bladiga spinners från PARAGON och passar superbra - kan rekommenderas!