fredag 10 juli 2009

Bell 212 från Belize

Efter slutspurten med 37:an har jag fått ny fart på byggbordet. Till Tp79:an har tillverkat de runda fönsterna på ryggåsen som släpper in ljus till navigatören/radiooperatören, några strålkastare mot motorerna och lite annat...bilder senare.

Däremot har min Bell 212 från 25th Flight, Army Air Corps fått alla de antenner, strålkastare, stag och stegskydd som finns på förebilden. Det är lite pyssel att scratchbygga alla dessa små dj... detaljerna!! Nu är det bara en HF-antenn(fisklina) som ska limmas på plats mellan de fyra stag som sitter på vänster sida - bakom och under sidodörren till stjärbommen strax bakom stabilisatorn.
När jag kommer hem från Jämtlandstrippen kommer jag att sätta igång och måla modellen - Dark green och Dark sea grey. Vänster skjutdörr kommer att limmas på plats i öppet läge men under målningen sitter den fast så länge med lite häftmassa. Jag lägger även in en bild på undersidan...

onsdag 8 juli 2009

AJSH37 Viggen


Så äntligen är den riktigt klar!
Bygget av min AJS37:a påbörjades i slutet av 90-talet när F10 var aktivt och Drakar och Viggar flög för fullt på tre divisioner. Det som återstod för att göra den klar var egentligen bara att måla noskonen, hänga på vapenlast och vädra. Tack Niklas för att du pushade mig till att få den färdigställd...och tack för lånet av bilden ovan!

Jag har en plan att bygga alla flygplantyper som flög på F10 från Bulltofta till Barkåkra mellan åren 1941 till 2001.

Två är klara för utställning (J8 och AJS37) och många står på tur att byggas...

måndag 6 juli 2009

Min första modell från 1974

Det har varit lite "byggtorka" för mig de senaste veckorna...och anledningen är SOMMAR! Det är så mycket som ska fixas hemma, massa intressen som bland annat golf och kajakpaddling som kommer emellan. Men ikväll hade vi byggmöte med IPMS Sydost igen...lite säsongsavslutning och halvårstävling. Jag kom visst tvåa i flygklassen med AJS37:a (återkommer med bilder när jag fotograferat...hehe!).

Till kvällens träff hade Janne lyckats jaga fatt på en gammal Airfix F-80C Shooting Star i 1/72, som var den första byggsatsen jag fick av mina föräldrar när jag var liten. Den lekte jag sönder strax efter att den var klar. Jag hade tydligen nämnt något vid ett tidigare möte och han hade snappat upp det direkt. Stort tack till Janne...den kommer att vara klar någon gång under hösten, kanske till avslutningen i december.