torsdag 30 april 2009

Basplatta del 7

Om ni ska kolla förra inlägget (del 6) från bygget/målningen av min basplatta måste ni kika under januari månad...ett projekt som hade hamnat i garderoben blivit liggande tills igår!!

I och med att vi ska fotografera lite modeller på byggmöte nu på måndag tänkte jag göra basplattan så klar som möjligt. Reparerade de skador som blev i vintras när jag tog bort tejpen efter det att jag hade airbrushade taxningslinjerna...just nu syns de som ljusa fläckar på plattan men kommer att försvinna när jag lägger på ett lager med ljusbeige (XF-57 Buff). Jag har studerat den riktiga plattan på jobbet ordentligt - och det är bara att konstatera - plattan ska inte vara grå!! Limmade också dit en bit modelljärnvägsmatta med tunt-tunt lager trälim (Cascol). Lite mer jobb kvarstår innan den är klar - kommer nog en del 8 under helgen.

tisdag 28 april 2009

Ett tag sedan...!

Nu börjar det brinna i knutarna om jag ska hinna få in fler inlägg innan det börjar brinna i majbrasan!! Har småjobbat lite med mina små (1/72) Messerschmittar i ett par veckor...och det är lite drygt att göra fem likadana modeller samtidigt - det roliga kommer när vapenlast, målning och dekaler återstår...då ser man äntligen skillnaden på de olika individerna. Jag kommer att göra ett separat inlägg för varje individ så småning om.

Just nu är det bara fem ensitsiga Me262:or på "bygglinjen" men det kommer att byggas ytterliggare ett tiotal varav fyra olika tvåsitsare. Som jag har sagt i tidigare inlägg så är Revells Me262 klart bäst - faktiskt!! Ni ska få se under bygglördagen...och den ser jag fram emot!

Att limma, slipa och putsa på motor efter motor kräver inte bara tid utan också uthållighet och jag ser INTE fram emot att bygga de andra 20 motorerna just nu?!
Junkers Jumo 004-B (ca 6000st tillverkade under slutet av 2:a världskriget)

onsdag 8 april 2009

M4A1 Sherman

Ett litet avbrott i byggandet av flygplansmodeller...

Den här modellen började med för ca 10 år sedan och stått i en låda sedan dess och bara väntat på att jag skulle skaffa mig en airbrush...typ!


I morgon ska vi ha möte med IPMS-Sydost och den här gången skulle vi ha med någon modell som blev färdig under 2009...och jag skulle aldrig hinna med att få färdigt något flygplan. Sim-sala-bim...så blev min lilla Sherman klar under helgen och igår!!

Skalan är i 1/72 och relativt enkelt bygge. Tyckte att jag fick till en bra målning och vädring med sprutan men vädringen med krita och klarlack blev inte bra!? Ska fortsätta vädra med lite ljusare färger innan den är helt klar.